3. aprīļa raidījumā TE!: Allažos atrasti melnie dimanti, Piebalgā darina kurpes, meklē Rīgas bērnības foto

31.03.2014

LV jaunatklāšanas komanda 3. aprīļa raidījumā TE!, ko rādīs LTV 1 plkst. 21:15, gaismā cels Latvijas melnos dimantus - Gustavs Terzens ar Martu Selecku Allažos tiksies ar spāni Džordi, kurš jau sešus gadus Latvijā audzē melnos ķiplokus. TE! Rīgāklauvēs pie kino-foto-fono-fonda durvīm, lai atrastu pirmos nofilmētos Rīgas kadrus un tās bērnības fotogrāfijas. Uz sarunu par arhīviem un to, kā tiek glabāts Latvijas kino, Māra Kampernova aicinās kino zinātnieku un kritiķi Agri Redoviču.

Dace Grimze ar TE! Dara Piebalgā ciemosies lauku mājās, kuras saimnieki no aitu vilnas darina kurpes. Izrādās, ka no kūts līdz gatavam produktam ir tikai 100 metri. Dace arī viesosies Rīgā pie Woolings komandas, kuras ražotos filca apavus ar mājas cepeškrāsnī kausētām gumijas zolēm novērtē arī tālu ārpus LV robežām.

TE! komanda veicina Latvijas apceļošanu visās gada sezonās un apzina vietējās vērtības, vietas, notikumus un cilvēkus. Raidījumu TE! veido VFS Films sadarbībā LTV, Latvijas Vides aizsardzības fondu, OlainFarm un Latvijas Mobilo Telefonu (LMT). TE! atbalsta Laima, Latvijas Pasts, Tūrisma attīstības valsts aģentūru, Latvijas Valsts meži un Volvo. Par raidījumu informē radio SWH, žurnāls IR un IR Brīvdienas, Tvnet.

Raidījumu LTV 1 ekrānos var redzēt katru ceturtdienu plkst. 21:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā plkst. 11:00. Visas raidījuma epizodes varēs skatīties arī VFS Films mājas lapā http://vfs.lv/.

 

Papildu informācijai:

Eva Mežīte, TE! Runā  T. + 371 26326 981
Draugiem.lv/teraidijums
Facebook.com/te.raidijums
Twitter.com/teraidijums
Arhīvs: http://vfs.lv/2013/te/

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.