Akcija ”Zemes stunda” – 2014. gada 29. martā plkst. 20:30-21:30

26.03.2014

Arī šogad visā pasaulē jau astoto reizi tiks svinēta Zemes stunda – 29. martā laikā no 20:30-21:30. Kā katru gadu iedzīvotāji, pašvaldības un uzņēmumi ir aicināti Zemes stundas svētkus sagaidīt simboliski izslēdzot apgaismes objektus.

Pasaules Dabas Fonds atgādina, ka „Zemes stunda” nav elektroenerģijas taupīšana vienas stundas ietvaros, bet iedzīvotāju informēšana, ka klimata pārmaiņas notiek un ikviens ir atbildīgs par to. Katru dienu, katru stundu, ikvienam ir iespēja rīkoties atbildīgāk pret vidi, saudzēt resursus un rūpēties par vides ilgtspēju.

Zemes stundas akcijā brīvi var piedalīties ikviens iedzīvotājs un uzņēmums. Aicinām  uzņēmumu un organizāciju dalību Zemes stunda 2014 pieteikt, rakstot uz e-pastu - info@pdf.lv.

 

Ko darīt Zemes stunda laikā?

  • 2014. gada 29. martā no plkst. 20:30 līdz 21:30 iespēju robežās aicinām pašvaldības un uzņēmumus izslēgts fasādes apgaismojums labi pamanāmām un pazīstamām, centrālām ēkām (ēkai) vai objektiem (baznīcas, domes ēkas, kultūras nami u.c.), neradot riskus iedzīvotāju drošībai (ielu apgaismojumus ieteicams atstāt, jo akcija ir simboliska);
  • Iedzīvotājus aicinām organizēt Zemes stundai un dabas aizsardzībai veltītus pasākumus savās mājās, darba vietās, uzņēmumos un organizācijās;
  • Piedalīties Zemes stundas pasākumos visā Latvijā. Informācija par Zemes stundas pasākumiem Latvijā būs atrodama Pasaules Dabas Fonda mājas lapā sadaļā - Zemes stunda.
  • Domāt un rīkoties videi draudzīgāk katru stundu un katru dienu!

 

Zemes stundas 2014 centrālais notikums Latvijā ir Latvijas Universitātes jauktā kora „Juventus” un Valsts kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” „Pavasara nakts koncertu” Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Koncerta sākums plkst. 19:30.

 

Zemes stundas 2014 pasākumi un dalībnieki Latvijā:

www.zemesstunda.lv (sadaļa - pasākuma programma un dalībnieki)

 

Zemes stundas jaunumi un konkursi:

www.draugiem.lv/zemesstunda

www.facebook.com/zemesstunda

 

Akcija Zemes stunda 2014 tapusi ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu 

Pasaules Dabas Fonds saka lielu Paldies akcijas Latvijā atbalstītājiem: Latvijas vides aizsardzības fondam,  „MTG”, radio „STAR FM”, portāliem „TVNET.lv” un „draugiem.lv”, uzņēmumiem „Leo Burnett”, „CopyPro”, „Antalis”, „National Geographic Latvija”, jauniešu korim „Juventus” un Pasaules Dabas Fonda brīvprātīgo komandai.

 

Par Zemes stundu:

Pasaules Dabas Fonda rīkotā akcija Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā laikā no 20:30 līdz 21:30 pēc vietējā laika. Līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Zemes stunda tiek organizēta un svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam. Astoņu gadu laikā, kopš notiek Zemes stunda, akcija kļuvusi par globālu kampaņu, kurā ikvienam pasaules iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanai. Akcijas laikā iedzīvotāji, institūcijas, uzņēmumi, organizācijas ir aicināti simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tādējādi paužot savu atbalstu vides un klimata pārmaiņu problemātikai un nepieciešamajiem risinājumiem.

 

Par Pasaule Dabas Fondu:

Pasaules Dabas Fonds ir Latvijā reģistrēta sabiedriskā organizācija, kas darbojas kopš 1991. gada; asociētais partneris pasaulē ietekmīgākajai dabas aizsardzības organizācijai WWF. Pasaules Dabas Fonda mērķis ir dabas aizsardzība, lai saglabātu ģenētisko, sugu un ekosistēmu daudzveidību, nodrošinātu atjaunojamo dabas resursu nenoplicinošu izmantošanu tagad un nākotnē, palīdzētu samazināt piesārņojumu, kā arī dabas resursu un enerģijas izšķērdīgu patēriņu.

Informāciju sagatavoja:
Arta Mellupe, projekta vadītāja, Tel.: 67505640,
E-pasts: amellupe@pdf.lv

   

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.