LOB pavasara putnu dienas 18. un 19. aprīlī

12.04.2015

Jau tradicionāli Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi 18. un 19. aprīlī organizē Putnu dienas visā Latvijā. Šoreiz LOB 30 gadu jubilejas ietvaros notiks 32 bezmaksas pasākumi - gan putnu vērošanas ekskursijas, gan radošās un putnu būrīšu darbnīcas. Putnu dienas finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Dalība ikvienā putnu dienu ekskursijā un pārējās putnu dienu aktivitātēs ir bez maksas, tajās piedalīties tiek aicināts ikviens interesents. Putnu dienu pasākumi notiks brīvā dabā, tādēļ dalībnieki aicināti padomāt par atbilstošu apģērbu aprīļa mainīgajos laika apstākļos. Ieteicami visās ekskursijās ir ūdensizturīgi apavi un vēja noturīgas jakas. Lai dabas vērošana būtu sekmīgāka, aicinām iespēju robežās ņemt līdzi arī savus binokļus un putnu noteicējus. Ekskursijas vadīs pieredzējuši ornitologi un dabas vērotāji, kuri palīdzēs atpazīt dažādās putnu sugas un stāstīs par to dzīves paradumiem.

LOB 30 gadu jubilejas ietvaros šogad paredzētas arī putnu vērošanas sacensības “Torņu cīņas 2015”, LOB Ģimeņu dienas, Eiropas putnu vērošanas dienas un LOB saiets.

Vairāk informācijas: http://lob.lv/lv/LOB-30/

Putnu dienas organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Papildu informācija: Agnis Bušs, LOB sabiedrisko attiecību koordinators, agnis@putnidaba.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.